İtalyan fotoğraf sanatçısı Elisa Zonaro’nun, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’daki hayatı belgeleyen ve ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflarından oluşan sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Ömer Faruk Şerifoğlu yaptığı sergide Elisa Zonaro’nun fotoğrafları, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde İstanbul’un günlük yaşamını, şehri ve insanları belgelerken, dönemin sosyal yapısını da gözler önüne seriyor. Kazlıçeşme Sanat’ta görülebilecek fotoğraflar, İstanbul’un tarihi semtlerinden sosyal yaşamına, geleneksel kıyafetlerden günlük sokak sahnelerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

“100 YIL SONRA DA DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİ”

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’un her yönüyle "dünyanın en güzel şehri" olduğunu belirterek, kültürel etkinliklerin şehre büyük değer kattığını ifade etti. “İstanbul’a sanat çok yakışıyor, bu tür etkinlikler de İstanbul’a çok yakışıyor. Özellikle Zeytinburnu ve Kazlıçeşme, kültürel etkinlikler için ayrı bir öneme sahip.” dedi.

TİSEM’in “Karma Sanat” sergisi Bayrampaşa Millet Bahçesi’nde TİSEM’in “Karma Sanat” sergisi Bayrampaşa Millet Bahçesi’nde

 “SERGİ, İLK DEFA GÜN YÜZÜNE ÇIKAN ESERLER SUNUYOR”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise sergi hakkında şu bilgileri verdi: “Elisa Zonaro, Fausto Zonaro’nun eşi olup, fotoğrafçıdır. Bu sergi, İstanbul’un 100 yıl öncesini yansıtan çok özel bir koleksiyon. Birçok fotoğraf ilk kez gün yüzüne çıkıyor. Elisa Zonaro’nun fotoğrafları zaman zaman eşi Fausto Zonaro’nun tablolarına ilham kaynağı olmuş.” dedi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat Binası’nda 31 Ocak 2025’e kadar açık kalacak sergi, İstanbul’un kültürel mirasına ışık tutan nadir eserleri sanatseverlerle buluşturuyor.

Kaynak: WOLA