Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, “The Voice Of The Wood” ve “Flame Of The City” sloganlarıyla 7 Eylül’e kadar devam edecek.

Odunpazarı Tarihi Bölgesi, bu yıl iki uluslararası sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. 7. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali ve 7. Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı, sanatseverlerin ilgisini çeken etkinliklerle dolu bir program sunuyor.

Arter, Eylül ayında da yaratıcı atölyelerle sanatseverleri buluşturuyor. Arter, Eylül ayında da yaratıcı atölyelerle sanatseverleri buluşturuyor.

Ahşap Heykel Festivali “The Voice Of The Wood” sloganıyla, 2’si yabancı olmak üzere 9 sanatçının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Ahşap sanatçıları, bu yıl ağırlıklı olarak oyma ve küçük ölçekli eserler üzerinde çalışıyor. Sanatçılar, eserlerini Odunpazarı Meydanı’na kurulan dev çadırda sergiliyor. Festival alanında, ahşap hediyelik eşyalar, biblolar ve tabloların satışı yapılıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk dansları ve müzik dinletileri festivalin rengini artırıyor.

Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı “Flame Of The City” sloganıyla, 2’si yabancı 10 sanatçının katılımıyla Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde devam ediyor. Çalıştayın onur konuğu Prof. Dr. İnayet Sevim Çizer’in açılış sunumunun ardından, seramik sanatçıları çeşitli pişirim teknikleri uygulayarak eşsiz eserler yaratıyor. Arasta El Sanatları Çarşısı avlusuna kurulan fırınlarda Macun Lüsteri ve Raku pişirim teknikleri uygulandı.

Her iki festival de 7 Eylül Cumartesi günü sergi açılışlarıyla sona erecek. Ahşap Heykel Festivali’nin sergisi saat 15.00’te Ahşap Eserler Galerisi’nde, Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nın sergisi ise saat 17.00’de Şehrin Ateşi Seramik Galerisi’nde gerçekleştirilecek.

Festival süresince, Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sahipsiz sokak hayvanlarının sahiplenilmesi amacıyla “Sahiplenmek sizden, Yaşam boyu aşıları bizden” sloganıyla bir stant açıldı. Stantta, vatandaşlara sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi konusunda bilgi veriliyor.

Katılımcılar, festival kapsamındaki workshoplarda A4 boyutundaki ıhlamur ağaçlarını oyarak ahşapla etkileşimde bulunma fırsatı yakalarken, Seramik Galerisi’nde de çamurdan karolara desenler çizme ve torna tezgahları ile şekillendirme imkanına sahip oluyor.

Bu yılki festivaller, hem Eskişehirli sanatseverler hem de turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Eserlerin şekillenmeye başladığı etkinlikler, sanat ve kültür meraklıları için dolu dolu bir program sunuyor.

Kaynak: WOLA