Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş bir kitleye ulaştıracak yeni müze projeleri Safranbolu'nun UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilişinin 30. Yılında değerIendirildi.

Gaziantepliler Bursa'ya akın etti. Gaziantepliler Bursa'ya akın etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, "UNESCO'ya dahil edilişimizin 30. yılı ve bu döneme tanıklık ettiğimiz için çok şanslı hissediyorum. Bu tarihi 3 gün boyunca dolu dolu etkinliklerle süslemek istedik. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzle birlikte hazırladığımız projeleri bu toplantıda sunmak istiyoruz" dedi.

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar, 30. yıl dönümüne özel projelerin detaylarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Safranbolu’nun kültürel mirasını koruma ve tanıtma amacı güden etkinlikler, sergiler, kültürel festivaller ve eğitim programları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, müze projeleri de ele alındı. Müze Bilimci Selmin Kangal, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş bir kitleye ulaştıracak yeni müze projeleri hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Bu projelerin hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin Safranbolu’nun tarihine ve kültürüne dair daha derinlemesine bilgi edinmelerini sağlayacağı belirtildi.

Toplantı, Safranbolu’nun kültürel mirasını koruma ve geliştirme konusundaki ortak vizyonu pekiştirmek için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, 30. yıl dönümüne özel projelerin uygulanabilirliği ve etkisini tartışarak, ortak bir yol haritası oluşturma yönünde fikir alışverişinde bulundular.

Kaynak: WOLA