Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütahya Valiliğinin destekleri Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yürütücüsü olduğu yarışmada çini kategorisinde Ayşegül Karacagil birinci olurken seramik kategorisinde ise Metinhan Kuloğlu birinci oldu.

DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun yürütücüsü olduğu 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması için ödül töreni Gülümser Hatun Termal Otel & Spa'da düzenlendi.

60 çini ve 38 seramik çalışmanın başvuru yaptığı yarışmada ÇİNİ KATEGORİSİNDE Ayşegül Karacagil birincilik, Meryem Beğen ikincilik, Nigar Kaynar da üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Altın Çini Özel Ödülü ise Yasemin Güngör Kahraman'a verildi.

Yarışmanın SERAMİK KATEGORİSİNDE ise Metinhan Kuloğlu birincilik, Recep Tokat ikincilik, Ahmet Levent Haydaroğlu da üçüncülük ödülü kazandı.

Rıza Güral Özel Ödülü Pınar Altunçubuk'a, Sema Güral Sürmeli Özel Ödülü ise Ferit Cihat Sertkaya'ya verildi.

Prof. Dr. Kıymet Giray, Prof. Dr. Zehra Çobanlı ile Prof. Dr. Sitare Turan'a Bilim ve Kültür Onur Ödülü verildi.

DPÜ Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pınar Yazkaç'ın ardından katılımcılara hitap eden Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Gelecek gençlerin adlı destek programı kapsamında hayata geçirilen bu proje birçok bakımdan çok önemli. Biz bu yarışmayla yaratıcı kültür endüstrileri yolunda Genç Girişimciler adlı projemizin ödül töreni ile Kütahyamızda genç girişimcileri desteklemeyi amaçladık" dedi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Aizanoi bu toprakların önemli bir kadim kenti. Biz Türkler olarak elbette Türk medeniyeti ile de İslam Medeniyeti ile de gurur duyuyoruz. Ancak bu toprakları yurt edindiğimizden itibaren, tarihe karışan medeniyetlerin mirasını da sahipleniyoruz. Farklı ülkelerden ve medeniyetlerden ülkemize gelen kişilerin bu topraklarda akademik araştırmalar yapılmasına, bilimsel katkılarda bulunulmasına, bu toprakların hükümran devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuralları çerçevesinde yaptıkları her türlü katkıya da açığız. Ama bu toprakların sahibi olarak bu topraklarda ortaya çıkan bütün kültür, sanat ve medeniyet değerlerini kendi öz medeniyetimiz içinde görüyor ve bunları insanlığın kazanımı olarak değerlendiriyoruz. İşte bunun için insanlık tarihine ışık tutan Aizanoi'nin adını taşıyan 1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması ve düzenlediğimiz ödül töreni bu açıdan çok anlamlı" ifadelerini kullandı ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

'Kültüre Dokunmak' sloganıyla ülkemizin tarihi değerlerine sahip çıkan bu yarışma sayesinde Kütahya bugün çok kıymetli sanatçıların bir arada olduğu müstesna bir gece yaşıyor. Genç sanatçılarımızın ilki düzenlenen bu yarışmaya gösterdiği büyük ilgiyi de çok değerli buluyoruz, bununla gurur duyuyoruz ve heyecanlanıyoruz.

Kaynak: WOLA