Piyanist Can Saraç, “Atatürk‘ün ülkeyi emanet ettiği gençler olarak umuyorum ve biliyorum ki başarılarımızla her alanda ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

İtalya'da düzenlenen Piano Academy Eppan yarışmasında Michelangeli Ödülü'nün sahibi olan ülkemizin en iyi genç piyanistleri arasında yer alan uluslararası gururlarımızdan Can Saraç 20 Aralık’ta Antalya Piyano Festivali’nde konser verecek.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Öznur Oğraş Çolak’a konuşan Can Saraç şunları söyledi;

SANATA VE SANATÇIYA DESTEK ARTMALI!

Yeteri kadardan herkesin anladığı elbette başka olabilir ama bence sanata ayrılan kaynak konusundan ilerlersek belki daha net bazı şeyler görülebilir. Özel kuruluşlar anlamında da sanatı ve özellikle genç sanatçıları destekleyen, burs olanakları yaratan, eğitimleri için birtakım programlar ve burs fonları oluşturan birçok kurum ve kuruluş var. Umarım yakın zamanda sanata ve sanatçıya verilen destek, yaratılan imkânlar çok daha fazla artar.

100. YILI KUTLAMAKTAN GURURLUYUM...

Çok zor şartlarda büyük bir bağımsızlık mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyet bir medeniyet ve insan onuruna yakışan bir yaşam projesi. 100. yılını kutlamaktan çok mutlu ve gururluyum. Cumhuriyeti bize armağan eden Atatürk ve arkadaşlarını saygı, rahmet ve büyük bir minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında ve ilerleyen yıllarda Atatürk ‘ün ülkeyi emanet ettiği gençler olarak umuyorum ve biliyorum ki başarılarımızla her alanda ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz.

ATATÜRK OPERA’YA DAHA DÜŞKÜN

Atatürk’ün Batı müziği konusunda operaya daha düşkün olduğu anlatılıyor ancak Bach ve Chopin’in eserlerini de sevdiğini biliyorum.

YORUMUNA GÜVENDİĞİM İSİMLER...

Ben özellikle o sırada üzerinde çalıştığım eserleri yorumuna güvendiğim ve beğendiğim pek çok farklı sanatçıdan dinliyorum. İcrasını çoğu zaman en çok beğendiklerim: Nikolai Lugansky, Arturo Benedetti Michelangeli, Emil Gilels, Evgeny Kissin, Daniel Barenboim.

Polat Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor" Polat Özlüoğlu: "Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor"

HER GEÇEN GÜN KLASİK MÜZİĞE İLGİ ARTIYOR.

 Türkiye’de klasik müziğin Osmanlı’ya uzanan uzun bir geçmişi var. Ben genel bir değerlendirme yapmak için fazla gencim ama bence seyirci çok ilgili ve her geçen gün klasik müziğe ilgi artıyor. Ancak bu ilgiye cevap verecek yeterli altyapı, salon konusunda iyileştirmeler yapılabilir.

Kaynak: Cumhuriyet