Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun Cumhuriyet Gazetesi’nin para karşılığı haber yaparak E-Ticaret yasasına yönelik algı oluşturduğuna yönelik sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgiler sonrası Ticaret Eski Bakanı Mehmet Muş yargıyı göreve davet ederken Cumhuriyet Gazetesi de açıklama yayınladı.

DÖNEMİN GYY PARAYI ALIP YÖNETİME VERMİŞ VE BU HABERLER GAZETE SAYFALARINDA YER BULMUŞ.

Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine manipülatif haber yapma karşılığında "kayıt dışı para aldıkları" iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, “Benden önceki dönemde gazeteye bir e-ticaret firması kayıt dışı para getirmiş, çıkarılan yasa ile ilgili bazı haberlerin yapılmasını istemişti. Dönemin genel yayın yönetmeni parayı alıp yönetime vermiş ve bu haberler gazete sayfalarında yer bulmuş. Para karşılığı haber yapmak anlamına gelen bu ilişkiden sorumlu olanlarla ilgili gereğinin yapılmasını istedim.” dedi.

LOBİLERDEN PARA ALINARAK YAPILAN MAKSATLI YAYINLARLA İLGİLİ İDDİALAR CİDDİDİR VE SAVCILIKLAR TARAFINDAN SORUŞTURULMALIDIR.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun iddiaları üzerine Ticaret Eski Bakanı Mehmet Muş, “Bir E-Ticaret firmasının bu yasanın aleyhine propaganda yapılması için bir gazeteye para aktardığına ilişkin iddialar bizzat o gazetenin genel yayın yönetmeni tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Nitekim o tarihlerde bu gazetede E-ticaret yasası aleyhine birçok haber yer almıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. İddialar ciddidir ve savcılıklar tarafından soruşturulmalıdır.

Belli lobilerden para alınarak TBMM'nin iradesine kastetme amaçlı yapılan bu maksatlı yayınların ve onlara para aktardığı iddia edilen E-ticaret firmasıyla ilgili yargısal süreçlerin başlatılması kamuoyunun beklentisidir. Ayrıca bu E-Ticaret firması tarafından söz konusu gazete haricinde başka gazeteler ve köşe yazarları nezdinde de belli paralar aktarmak suretiyle benzer girişimlerde bulunulup bulunulmadığı da araştırılmalıdır.” dedi.

CUMHURİYET GAZETESİNİ ELE GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞAN BİR GRUP, GAZETENİN İTİBARINI ZEDELEMEK İÇİN İHTİRASLA ÇALIŞIYOR.

Cumhuriyet Gazetesi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada “Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz.” dedi.

Açıklamada şunlara yer verildi.

“Cumhuriyet gazetesini ele geçirmek için çalışan bir grup, şimdi de Cumhuriyet gazetesinin itibarını zedelemek için ihtirasla çalışıyor.

Önce hukuken sonuçlanmamış sözleşmeleri kanıt göstererek iki konuda savcılığa şikayette bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı her iki konuda da hukuken kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine konuyu sosyal medyaya taşıdılar.

En son olarak Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, suçlayıcı bir yazı yazdı.

6 aydır Genel Yayın Yönetmenliği yapan Mollaveisoğlu Cumhuriyet gazetesine uyum sağlayamadı. İyi bir televizyon programcısı olmasına karşın yönetim yeteneği gösteremedi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği makamının ne derecede önemli olduğunu özümseyemedi.

Ekonomik durum kötüye gidiyor... Dolar yükseliyor. Tüm basın kuruluşları ekonomik açıdan zor durumda ama bu grup ısrarla gazeteye saldırıyor.

Cumhuriyet Vakfı ve Cumhuriyet gazetesi bir Kuvayı Milliye kurumudur; işgal edilemez, satılamaz, satın alınamaz.”

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu'nun adını künyesinden kaldırdı. Gazete, künyede Genel Yayın Yönetmeni ibaresini de kullanmadı.

Tuncay Mollaveisoğlu görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Etik tartışma yönetimde başlayıp yargıya ve basına yansıdı… “Taraf olursan görevden alırız” dediler. Gazeteciliğin tarafında oldum.. Görevden alındım.. Okurlarımıza, dostlarıma saygı ile duyuruyorum.”

Editör: Feridun Özbek