Ders çalışmak, kitap okumak, araştırma yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan Kitap Kafelerin Efeler’de yeni adresi Kurtuluş Mahallesi oldu.

16’ıncı Kitap Kafe, Kurtuluş Mahallesi Süleyman Seba Caddesi 2018 Sokak No:2’de hizmete girdi.

“EFELER’DE HAYALLERİM VAR”

Seçime kadar 20’nci Kitap Kafe’yi de hizmete açma sözünü yenileyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Bir hayalim var, 10 arkadaş birlikte, çok küçük bir yerde, çok küçük boyutta, okul açacağız. Köy enstitüleri gibi köylerdeki zeki çocukları toplayacağız ve onlara eğitim vereceğiz arkadaşlar. Hayalim bu. O köy enstitülerinin küçüğünü hayata geçireceğim. Bir hayalim daha var bu Wimbledon’da, tenis turnuvasında bir kızımızı final oynatacağım, söz veriyorum. Oraya gidip Efeler’deki kızımızın final oynayacağı gün tribünde oturacağız hep beraber o kızımızı destekleyeceğiz. Bütün dünyaya Efeler’in gücünü, eğitimini, mutluluğunu, sevgisini göstereceğiz arkadaşlar.” diye konuştu.

“BAŞKAN ATAY’IN HİZMETLERİNDEN BÜYÜLENDİM, EFELER’DE YAŞAMAK İSTEDİM”

Kötülük ve cehaletin kol gezdiğini belirterek konuşmasına başlayan Şair Yazar Hülya Deniz Ünal, “Cehaletin örgütlenmesi, kötülüğün sıradanlaşması yani normalleşmesi şu an en büyük sorunumuz. Sayın Mehmet Fatih Atay da bu sorunu teşhis etmiş, hatta tedaviye geçmiş. Bu Kitap Kafeler çocuklarımızı sokaklardan, yanlış alışkanlıklardan, kötülükten, cehaletten kurtarmanın en doğru yolu. Ama bunu başkan tek başına yapamazdı, siz Efeler halkı el vermeseydiniz, gönül vermeseydiniz olmazdı. Bugün bir geziye gönderdi bizi. Otizm Yaşam Merkezi, Matematik Parkı, Anaokulları... Büyülendim. Ben Karşıyaka’da yaşıyordum, 2 yıldır Kuşadası’nda yaşıyorum. Etkilendim ve Efeler’de yaşamak istedim. Lütfen bunun kıymetini bilin. Bu çok kıymetli bir şey, kötülüğe ve cehalete teslim olmayın. Bir cümle kurmak istiyorum, bağlı olduğum sendika bu sene 5’nci yılını kutluyor. İlk genel başkanımız Yaşar Kemal’di. Aziz Nesinlerin, Ali Özgentürklerin, o kıymetli bazıları o güzel atlara binip gittiler. Burada da çok kıymetli üyelerimiz var başkan ile birlikte çalışıyorlar. Serkan Fırtına, Zeki uslu, Mustafa Ünver, değerli arkadaşlarıma da kent kültürüne koydukları bu anlamlı çaba için teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın, kitapla kalın, başkanla kalın.” dedi.

“EFELER DÜNYA KENTİ OLMALIDIR”

Şair Yazar Hüseyin Ferhad da şöyle konuştu: “Aydın, adı gibi güzel aydınlık bir kenttir. Zeki, çalışkan insanları ile alt ve üst yapı kurumları ile bir dünya kenti, Londra, Paris, Amsterdam gibi bir marka şehir olması gerekir. Bu çalışmalar, otizm merkezi, matematik parkı, fabrika, bu çabaların bir simgesi, bir göstergesidir. Şiir bir dilin, Türkçe’nin kristalize edilmiş şeklidir. Büyük şairlerin yurdu, dilidir. Türkçe, Yahya Kemallerin, Nazım Hikmetlerin, Karacaoğlan’ın, Pir Sultan’ın, Yunus Emre’nin dilidir. Şiir yazmak, şiir üzerine düşünmek bir beyin etüdüdür. İnsanların gözlerine, yüreğine sokulmaktır. Ben sizin yüreğinize sokulmaya geldim, teşekkür ederim.”

Kaynak: WOLA