Metin Celal moderatörlüğünde İmzalı Kitaplar Müzesi’nde gençlerle buluşan yazar Gülten Dayıoğlu, “Çok çeşitli kültürlerden kitaplar okunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi, İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi edebiyatın önemli isimleriyle okurları bir araya getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda İmzalı Kitaplar Müzesi’nin bu ayki konuğu; çocuklar ve gençler için kaleme aldığı sayısız eserleriyle tanınan yazar Gülten Dayıoğlu oldu. Dayıoğlu'nun yazarlık serüvenini anlattığı söyleşiye gençler yoğun ilgi gösterdi.

GÜLTEN DAYIOĞLU: YAZARLIK YOLCULUĞUMDA KİMSE BANA YOL GÖSTERMEDİ

Yazar Gülten Dayıoğlu yazarlık serüvenini anlatırken, ‘’Bana kimse kitap şöyle yazılır demedi, kendiliğimden yazmaya başladım. Anlatabileceğim tek şey kitap okumazsan yazar olamazsın. Çok çeşitli kültürlerden kitaplar okunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada İmzalı Kitaplar Müzesi’nin konuğu oldum. Ben Türkiye’yi gezen bir yazarım ancak İmzalı Kitaplar Müzesi beni çok etkiledi, daha önce böyle bir şey görmedim. Her şey çok ince düşünülmüş’’ dedi.

GÜLTEN DAYIOĞLU’NUN KOLEKSİYONUNDAN 12 ESER İMZALI MÜZE’DE

Sezen Aksu, Egemen Bostancı’nın anısına 9'uncu hatıra ormanını Kilis'te oluşturdu. Sezen Aksu, Egemen Bostancı’nın anısına 9'uncu hatıra ormanını Kilis'te oluşturdu.

İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi Gülten Dayıoğlu’nun koleksiyonundan ‘’Aziz Nesin-Ali Nesin Mektuplaşmaları, Gecenin Öteki Yüzü, Bir Dünyanın Eşiğinde” gibi kendi adına imzalanmış, edebiyatın birinci baskı eserlerine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak.

Müzede ayrıca, Alper Çeker koleksiyonundan Sait Faik Abasıyanık ve Orhan Veli Kanık’ın ilk baskı ve imzalı eserleri de bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.

Kaynak: WOLA