İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’nin 37. Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 27. Bedia Muvahhid Ödülü sahiplerini buldu.

Bedia Muvahhid Ödülleri’nin 27.’sinde Fosforlu Cevriye oyunundaki Fosforlu Cevriye rolüyle Irmak Örnek, Güllü rolüyle Yağmur Damcıoğlu Namak ödüle değer bulundu.

Hümay Güldağ’ın sunduğu törene, Uğurtan Atakan yönetiminde Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

İSTANBUL’UN ARALIKSIZ DEVAM EDEN TEK GENÇLİK FESTİVALİ

Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, “İstanbul Şehir Tiyatrosu olarak İstanbul Klasiklerle Buluşuyor mottosuyla açtık sezonumuzu. Seyircinin teveccühünden de anlıyoruz ki çok iyi bir iş yapmışız. Bu ödül töreni sezonu taçlandırmak gibi oldu bizim için. Bu sezon klasikleri İstanbul seyircisiyle,  özellikle gençlerle buluşturmak istedik. 37.sini düzenlediğimiz İstanbul’un aralıksız devam eden tek gençlik festivalinde 27.sini vereceğimiz Bedia Muvahhid ödül gecesinde bugün bir aradayız.

“Bedia Muvahhid bir Darülbedayi sanatçısıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınının sahnede olmasını teşvik etmesi üzerine ve ustamız Muhsin Ertuğrul’un beğenisiyle sahneye çıkmış, sahnelere veda edene dek 200’ün üzerinde oyunda rol almıştır. Bedia Muvahhid Türkiye’nin sembol sanatçılarından biridir. Muhsin Ertuğrul’un 1928 yılında yönetmenliğini yaptığı Halide Edip Adıvar’ın Ateşten Gömlek filmi ile ilk kez sinemada rol almıştır.”

Irmak Örnek: “Böyle Bir Rolle Ödül Almak Büyük Bir Onurdur”

“Kadın olmanın gittikçe değersizleştirildiği, kadın olarak itilip kakıldığımız, dövüldüğümüz, öldürüldüğümüz ülkemde 1944 yılında kaleme alınan bir sokak fahişesinin hikâyesini bugün bu kadar güçlü bir reji ve dramaturjiyle İstanbul Şehir Tiyatroları Sahnesi’nde anlatabilmek gerçekten gurur verici.” dedi.

Yağmur Damcıoğlu Namak: “Böylesi mutluluk bu dünyada olamaz”

“Bedia Muvahhid’in önemini şair dizeleriyle tasvir etmek isterim. “İçimizden biri köprü olmaya razı olmazsa kıyamete kadar bu suların kıyılarında beklerdik. Bedia Muvahhid geçmişten günümüze bir köprü, yolumuzu aydınlatan bir ışık aslında,” dedi.

Editör: Feridun Özbek