Küratörlüğünü, Aslı Bora’nın üstlendiği “Yeni Bir Dünyayı Hayal Edenler” sergisi, salgın, göç, iklim değişikliği, deprem gibi geniş kitleleri etkileyen mefhumların kişisel belleklerdeki kesişimine odaklandı.
İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle gerçekleşen sergide bağımsız 23 sanatçının doğa, sanat, yalnızlık, kentleşme gibi 19. Yüzyıldan bu yana dünyayı etkileyen çalışmaları Kalyon Kültür’ün tarihi dokusunda bir araya getirdi.
Tüketim, aban hayatı, yolculuk gibi üç serili bir döngüde kurgulanan sergide son yüzyıla damgasını vurmuş gezegene ve bireye ilişkin kaygılara ayna tutuluyor.
Pentür, heykel, seramik, gibi sanatın geleneksel temsillerinin yanında video, dijital sanat, kolaj, ileri dönüşüm gibi uygulamalarla sanatçılar anlatım dilini tekniğin imkanıyla da çok katmanlı bir sorgulama alanı haline getiriyor.
Tüketim, bireysellik, sanayileşme ile ortaya çıkan kentsel gelişimin özne ile yarattığı diyaloğun yansımalarının izlenebileceği serginin mekânı olan Taş Konak 19. yüzyıldan beri şehrin belleğinin bir parçası.
İstanbul için kentleşmenin yeni bir aşamaya geçildiği bir zaman diliminde inşa edilen Taş Konak, bütün bu zamansal tanıklığıyla Yeni Bir Dünyayı Hayal Edenler’in en önemli kahramanı olarak izleyiciye farklı bir sergi deneyimi vaat ediyor.
Sergi, 2 Eylül’e kadar Nişantaşı Taş Konak Kalyon Sanat’ta sanatseverleri bekliyor.