Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Uludağ’ın Kadim Tarihi” ve “Bursa Kitabeleri” adlı 2 yeni eseri daha Ömer Kaptan imzasıyla kent belgeliğine kazandırdı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel mirasa katkılarına yeni yayınlarla devam ediyor. Şehrin köklü kültürel birikimine eserler sunan Büyükşehir Belediyesi tarafından kent belgeliğine kazandırılan “Uludağ’ın Kadim Tarihi” ve “Bursa Kitabeleri” adlı 2 yeni eserin tanıtımı yapıldı.
KİTABELER ÇOK MERAK EDİLİYOR
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Müzeler Galeri Alanı’nda yapılan tanıtımda konuşan araştırmacı yazar Ömer Kaptan, “Ben turist rehberiyim. Uzun yıllar boyunca rehberlik yaptık. Şunu fark ettim, gezdiğimiz yerlerde mekanlarda her sokakta karşımıza çıkıveren kitabeler çok merak ediliyor. Fakat yüzeysel temaslar dışında fazla ilgi gösterilmiyor. ‘Bursa Kitabeleri’ eseriyle ‘kitabelerde hem metinsel hem sanatsal ne anlatılmak istiyor’ onları kamuoyuyla paylaşmış olduk.” dedi.
BURSA’NIN SİMGELERİNİ YAKINDAN TANIYACAĞIZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Fatiha okuduğumuz bir türbenin, ezan sesiyle yöneldiğimiz bir caminin, suyundan içtiğimiz bir çeşmenin kitabesinde ne yazıyor, diye merak ediyoruz. ‘Bursa Kitabeleri’ adlı kitap sayesinde bu merakımız bir nebze de olsa gitmiş olacak. Yine Uludağ, sadece Bursa’nın değil, Türkiye’nin en önemli sembollerinden biri. Florası, faunası, buzul gölleri gibi kendine has özellikleriyle öne çıkan bir değerimiz. Ormanları, yaylaları, şelaleleri, yaz ve kış turizmine yönelik imkânları ile Uludağ, Bursa’dan ayrı düşünülmemesi gereken bir değer. “Uludağ’ın Kadim Tarihi” adlı kitapla ile Bursa’nın simgesini yakından tanıyacağız. Bursalı olan ve Bursa için üreten Ömer Kaptan, iki eser ile şehrimizin güzelliklerini bizlere göstermiş oldu.” dedi.
Ömer Kaptan - Uludağ’ın Kadim Tarihi kitabını okumak için TIKLAYINIZ
Ömer Kaptan - Bursa Kitabeleri kitabını okumak için TIKLAYINIZ