Yunus Emre Enstitüsü’nün Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı 'Türk Kültürünün ABC'si' adlı derleme kitap İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde tanıtıldı.

Enstitü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından gastronomiye kadar geniş bir yelpazede uluslararası arenaya taşıdığı projelerine “Türk Kültürünün ABC’si” adlı prestij eserini ekledi.

TDV “Hediyem Kitap Olsun” ile 469 kütüphaneye 102 bin kitap dağıttı TDV “Hediyem Kitap Olsun” ile 469 kütüphaneye 102 bin kitap dağıttı

Kitap uluslararası platformda Türkiye markasını güçlendirme atılımları çerçevesinde çok sayıda uygarlığın izlerini taşıyan kadim Türk kültürünü kapsamlı bir şekilde tanıtan zengin bir kaynak olma özelliğini taşıyor.

Eserde; “Türk Sanatı ve Mimarisi”, “Türk Sanatının Tarihsel Gelişimi”, “Türk Kültürünün Hâkimiyet Alanında Gelişen Mimarlık”, “Türk Müziğinin Tarihi ve Karakteristik Özellikleri”, “Modern Türkiye’nin Müziği”, “Türk Mutfak Kültürü Mirası”, “Türklerde Giyinme Kültürü”, “Türk Edebiyatının Önemli Dönemleri ve Eserleri”, “Türk Dünyasının Özel Gün Kutlamaları ve Gelenekleri”, “Türk Sineması” ve “Türk El Sanatları” olmak üzere 15 başlıkta Türkiye’nin eşsiz kültürel değerlerine yer verildi.

Türk kültürüyle ilgili çalışmalar yapan araştırmacılar, akademisyenler ve Türk kültürüne ilgi duyan yabancılar için “Türk Kültürünün ABC’si” adlı eser referans teşkil edecek.

turk-kulturunun-abcsi-yunus-emre-enstitusu-tanitim-toplantisi

İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerine çevrilecek olan "Türk Kültürünün ABC'si" adlı kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Şaban Köktürk yaparken Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Emine Koca, Prof. Dr. Fatma Koca, Prof. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Prof. Dr. Metin Ekici, Prof. Dr. Nebi Özdemir, Prof. Dr. Nilgün Doğrusöz Dişiaçık, Prof. Dr. Ziya Kenan Bilici, Doç. Dr. Evrim Ölçer Özünel, Mehibe Şahbaz, Doç. Dr.  Mustafa Aslan, Doç. Dr. Nuri Seçgin, Doç. Dr. Özge Samancı, Görgün Taner, Hikmet Barutçugil, Selçuk Küpçük, Yusuf Duru yazılarıyla kitaba katkı sağladılar.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: "Yunus Emre Enstitüsü dünyanın dört bir yanında Türk dilini ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Enstitü olarak zengin kültürümüzü mimariden edebiyata gastronomiden el sanatlarına kadar geniş bir yelpazede tanıtmak istedik. Kültürü farklı perspektifleriyle tanıtan eser sayısı fazla olmadığından Cumhuriyet’in 100. yılında böyle özel bir projeyi hayata geçirmeyi arzu ettik." dedi.

turk-kulturunun-abcsi-yunus-emre-enstitusu-mustafa-aslan

"Türk Kültürünün ABC'si" adlı kitabın yazarları tanıtım programına katılanlara kitabı imzaladı.  

Kaynak: WOLA